sodrasidan.se – Nyheterna som du borde veta om

Corona virusets utveckling 2021

Under 2021 så tog Corona viruset många nya vändningar, flera vågor av pandemin sköljde över både Sverige och resten av världen, men vi fick även det efterlängtade vaccinet och de allra flesta av Sveriges befolkning valde att vaccinera sig.

Under 2021 så kom det många nya mutationer, vissa allvarligare och smittsammare än andra och vissa hade även vaccinet svårt att beskydda oss från. Även fast vaccinet mot covid kom så var det fortfarande många som insjuknade, både vaccinerade personer och ovaccinerade personer, det var även ett väldigt tufft år även detta år för vårdpersonalen, det var många som lades in på IVA och många som behövde annan form utav vård för coronaviruset. Självklart har pandemin lugnat ned sig en hel del sedan den största vågen av viruset härjade runt i Sverige och världen men detta betyder inte att man kan leva helt och hållet som vanligt ännu. Det finns nämligen fortfarande en risk att viruset bryter ut lika starkt ännu en gång och det är inte något som vi vill vara med om igen.

Under 2021 fick vi i alla fall periodvis återgå till ett mer normalt liv utan en massa restriktioner som påverkade våran vardag, många blev dock av med sitt jobb under 2021 men under hösten 2021 fick många också tillbaka sina arbeten igen. Detta med förlorat arbete ledde självklart till en stor förlorad inkomst hos många i den svenska befolkningen, bensinpriserna höjdes till skyarna och även maten blev rejält mycket dyrare. Än idag är bensinpriserna väldigt höga och ingen vet om de någonsin kommer gå ned till ett normalt pris igen. Det som oroar många i Sverige just nu är just detta med att i princip allt ökar i pris, men inkomsterna ökar inte de minsta lilla. Många är oroliga för vad som komma skall när bensinpriser, matpriser, elpriser och skatt ökar och ökar för varje dag som går. Har detta med coronaviruset att göra eller är vi på väg in i samma sak som hände under 90-talet? Detta stressar självklart många i den svenska befolkningen eftersom vi alla redan har haft några jobbiga år och ingen vill väl fortsätta med flera jobbiga år framåt?

Om du vill läsa mer om bensinpriset kan du kika på denna sidan: expressens

Du kanske också gillar