sodrasidan.se – Nyheterna som du borde veta om

Nu kan du slippa gnisslande tänder och snarkningar

Om du har problem med gnisslande tänder, huvudvärk och snarkningar finns det faktiskt ett enkelt hjälpmedel som kan bidra till att du får bukt med problemen. Genom att investera i en bettskena kan dina bekymmer vara till ända. En bettskena kan användas av fler skäl och du kan ha den i kortare och längre perioder. Det finns enklare varianter av bettskenor att hitta på apoteket.

Få en bettskena på rutinkontrollen

Om du har mer allvarliga problem är det bästa att uppsöka tandvården för råd. Vid en rutinkontroll kan du få hjälp med dina besvär och se om en bettskena kan vara något för dig. Det finns både hårda och mjuka bettskenor att använda. En bettskena används främst på natten för att undvika och lyckas bli av med tandgnissel och snarkningar. Om du vaknar med huvudvärk finns det några tecken som kan vägleda dig till att ta reda på om du gnisslar tänder på natten.

Ökning av förskrivning av bettskenor

De senaste åren har förskrivning av bettskenor ökat. Det finns många anledningar till att människor behöver bettskena. Oftast handlar det om huvudvärk på morgonen och tandgnissel. I många fall kan även stress vara en orsak till att en bettskena behövs.

Du kanske också gillar