sodrasidan.se – Nyheterna som du borde veta om

De senaste nyheterna inom hudvård

Det dyker ständigt upp nya produkter och trender inom hudvården. Trender resulterar i nyheter på hudvårdshyllorna. Här kan du läsa mer om de senaste hudvårdstrenderna och vilka produkter som passar till respektive trend.

Satsa på kvalitet istället för kvantitet

De senaste åren har dominerats av den koreanska hudvårdsrutinen som består av många olika steg. Ibland används upp till 13 produkter i en och samma rutin! Den senaste hudvårdstrenden är dock en motreaktion till rutiner med många olika produkter. Nu vill konsumenter ha enkla och smidiga hudvårdsrutiner med några få produkter. Istället för att satsa på många produkter bör du välja ut några få utvalda produkter av hög kvalitet. Välj ut de viktigaste hudvårdsprodukterna för din hy. Alla behöver exempelvis en återfuktande ansiktskräm som ger huden fukt, lyster och näring. Hos Parfym.se hittar du ett brett sortiment av ansiktskrämer och andra högkvalitativa produkter till bra priser. Här hittar du populära kvalitetsmärken som Estée Lauder, Clarins, Filorga, Clinique, Biotherm och många fler. Utöver ansiktskrämer kan du även köpa andra produkter som passar essentiella steg i hudvårdsrutinen, exempelvis rengöring och solskydd hos Parfym.se. Att skydda huden mot solens farliga UV-strålar är mycket viktigt och därför bör du satsa på ett högkvalitativt skydd med hög spf.

Veganskt & hållbart

En annan trend inom hudvårdsindustrin är veganska produkter. Många ingredienser i smink och hudvård är animaliska, exempelvis talg, bivax och carmine. Många konsumenter har dock fått upp ögonen för veganska alternativ som är fria från animaliska ingredienser. Hos Parfym.se hittar du flera veganska hudvårdsmärken, exempelvis Ida Warg som erbjuder veganska hår- och hudvårdsprodukter.

Hand i hand med den veganska trenden är även efterfrågan på hållbara och klimatvänliga produkter. Allt fler märken ändrar förpackningar såväl som formula till mer miljövänliga och hållbara alternativ, exempelvis genom att erbjuda refillförpackningar såväl som förpackningar som lättare kan återvinnas. Även ingredienslistorna innehåller i allt större utsträckning hållbart framtagna ingredienser. Kom ihåg att naturligt inte alltid är det bästa valet för miljön. Tack vare dagens utvecklade bioteknologi finns det många syntetiska ingredienser som är miljövänliga.

Hyaluronsyra i håret

Många trender föds på sociala medier och trenden med hyaluronsyra i håret är inget undantag. TikTok, Instagram och Pinterest är exempel på sociala medier som lär användarna om skönhetsknep och nyheter inom hudvård och smink. De senaste månaderna har trenden florerat på TikTok och användare över hela världen har lagt upp före- och efter bilder. Trenden med hyaluronsyra i håret går ut på att applicera ett serum med hyaluronsyra i håret istället för i ansiktet. Resultatet är ett skinande hårsvall med mindre trassel och mer fukt. Namnet hyaluronsyra är något missvisande eftersom att det inte är en syra utan en sockermolekyl vars främsta fördel är att den binder fukt. När den appliceras på huden gör den huden plumpad och återfuktad. Detsamma gäller för håret! Det är en ingrediens som binder fukt i håret vilket ger ett välmående och glansigt hårsvall. Hos Parfym.se hittar du många produkter som innehåller hyaluronsyra. Om du ska använda produkten i håret kan du med fördel väljer ett serum eller en kräm i det lägre prissegmentet än om du ska applicera produkten i ansiktet.

Du kanske också gillar