sodrasidan.se – Nyheterna som du borde veta om

De största nyheterna 2021

Under år 2021 kom det många nyheter och det hände självklart många saker både i Sverige, men också utomlands. I denna artikel kommer vi att gå igenom de största nyheterna från året som varit och vi kommer också att ta upp några nyheter om saker som kommer att inträffa 2022, sedan kommer du självklart även att få ta del av de senaste nyheterna. Här i den första delen av artikeln kommer du att få läsa om de största nyheterna som år 2021 hade att erbjuda!

Vaccinet kommer till Sverige

Redan i slutet av 2020 kom vaccinet till Sverige och människor började vaccineras mot coronaviruset. Men det var inte förens i år, 2021, som alla människor fick chansen att vaccinera sig mot viruset. Först var det endast äldre, det vill säga, personer över 65 år som fick vaccinera sig, men sedan fick snabbt de allra flesta chansen att vaccinera sig. Under 2021 kunde Sverige även ge befolkningen dos 2 av vaccinet och de flesta äldre har även fått chansen att få dos nummer 3 av vaccinet. När de flesta människorna i Sverige hade vaccinerat sig mot coronaviruset började pandemin trappa av och restriktioner släpptes på och folk började återgå mer och mer till sina normala liv. Men sedan kom det flera stycken mutationer av viruset och restriktionerna sattes upp ännu en gång, flera vågor av coronaviruset sköljde över befolkningen och vi gick fram och tillbaka hela tiden mellan att ha restriktioner och att inte ha restriktioner. Just nu finns det fortfarande en del restriktioner men hela svenska folket ser fram emot att gå in i ett bättre och kanske lättare 2022.

Socialdemokraterna byter partiledare

Under slutet av sommaren fick vi beskedet att Stefan Löfven kommer att avgå som partiledare för socialdemokraterna under hösten 2021. Detta ska ha varit ett val han själv gjorde men ingen är nog ovetandes om den kritik som Stefan fått under de senaste åren. Snabbt efter avgången klev det fram en ny partiledare för socialdemokraterna, ingen mindre än, Magdalena Andersson. Men detta varade inte länge, Magdalena fick en hård start och fick inte vara statsminister mer än någon timme, detta verkade senare ordna upp sig och idag är Magdalena Andersson fortfarande stadsminister sedan 4 November 2021. Nästa år är det val och det ska då bli väldigt intressant att se vilket parti som kommer att bli Sveriges nya ledande parti, vilket parti tror ni kommer att vinna valet 2022 och vilken skulle ni helst se blev den nya statsministern under minst 4 år? Ser ni helt att Magdalena Andersson fortsätter eller vill ni ha en ny stadsminister de närmsta 4 åren, dela gärna dina åsikter med oss och med alla andra som är intresserade.

Du kanske också gillar