sodrasidan.se – Nyheterna som du borde veta om

Klimatsmarta bilar

De senaste åren har många nyhetsrapporter handlat om klimatförändringarna. Även fast vi i den här delen av världen är skonade från större klimatkatastrofer är det många som förstått allvaret och vill göra det de kan för att lämna ett mindre klimatavtryck. Ett bra sätt att bli mer miljövänlig i vardagen är att välja en bil som inte släpper ut lika mycket avgaser och i bästa fall inga alls. Här nedan kan du läsa mer om det.

Hybridbilar

Det finns flera varianter av klimatsmarta bilar. Till exempel hybridbil vilket är en bil som delvis går på el men kan också gå på bensin eller diesel när situationen kräver det. Fördelen med hybridbilar är att du kan vara säker på att du kan köra i alla situationer, även när du exempelvis inte kunnat ladda bilen med el, samtidigt som det är ett bättre alternativ för klimatet då de avger mindre avgaser. Det finns flera varianter av hybridbilar och de kommer från olika varumärken i olika prisklasser. Några exempel på varumärken är Hyundai, Toyota och Kia. Det finns både nya och begagnade hybridbilar och du kan därmed hitta en bil som passar dig och dina behov.

Elbilar

En elbil är en bil som helt går på el, vilket innebär att den inte släpper ut avgaser. För att elbilen ska laddas behöver du ha tillgång till en laddningsstolpe. Elbilar tillverkas av flera varumärken och kommer i olika modeller och prisklasser.

Du kanske också gillar